Utorak, 30 travnja, 2024

Ispraznio sef: Ugledni hrvatski bankar s milionima pobjegao u BiH!

Preporučeno

Prema prvim informacijama, on je ispraznio sef najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe.

Voditelj poslovnice banke u Vrlici nestao je s najmanje 11 miliona kuna koje je uzeo iz bankovnog sefa. Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobjegao je preko granice u BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Kako piše list, nakon što se voditelj poslovnice nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim. Njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna jer je voditelj imao ključ od sefa i nisu znali što se moglo dogoditi s njim, je li napadnut ili otet. Radi se o banci koja ima podružnicu u Sinju pod koju spada i poslovnica u Vrlici.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos, oko 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

”Zaprimljena je prijava da iz poslovnice banke nedostaje novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid i prema za sada prikupljenim saznanjima radi se o kaznenom djelu pronevjere. Za počiniteljem se traga, kriminalističko istraživanje je u tijeku, a radi se o većoj količini novca”, saznajemo od Sanje Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Radi se o kaznenom djelu pronevjere, a ne krađi ili utaji jer se radi o odgovornoj osobi. Naime, navedeno kazeno djelo počini onaj ko protupravno prisvoji novac, vrijednosne papire ili druge pokretne stvari koje su mu povjerene u službi ili uopće na radu.

Prema prvim informacijama, on je ispraznio sef najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Vjerovatno je pobjegao u susjednu državu, a je li odatle produžio dalje utvrdit će policija.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje kako je dio novca ostavio jednom članu porodice koji ga je predao policiji. Radi s inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas