Utorak, 30 travnja, 2024

MUP zamolio građane da budu odgovorni: Izdavanje dokumenata samo u hitnim slučajevima!

Preporučeno

Iz MUP-a apeluju na sve građane da maksimalno budu odgovorni prema svom i zdravlju drugih, pridržavajući se svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne institucije i zdravstvene ustanove.

Prateći aktuelnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i šire, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastoji da preduzme sve potrebne mjere u cilju preventivnog djelovanja na sprečavanju širenja zaraze novim sojem koronavirusa (COVID-19).

Upravo se čita:  Oružanim snagama BiH nedostaje 1.500 profesionalnih vojnika

“S tim u vezi, molimo građane kojima u ovom periodu nisu neophodne usluge koje pruža Ministarstvo kao što su izdavanje putnih isprava, zamjena ličnih i drugih dokumenata i sl., da ne dolaze na šaltere nadležnih sektora za administraciju i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, kako bi se izbjeglo stvaranje gužve i zadržavanje većeg broja osoba na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata”, navode iz MUP-a KS.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

Također, apeluju na sve građane da maksimalno budu odgovorni prema svom i zdravlju drugih, pridržavajući se svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne institucije i zdravstvene ustanove.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas