Utorak, 7 svibnja, 2024

Važne napomene za sve građane: Mjere su ublažene, ali opasnost zaraze je ostala

Preporučeno

Obzirom na značajne promjene u posljednja 24 sata, uzrokovane serijom Naredbi i Odluka o ublažavanju ranijih naredbi kriznih štabova, tokom cijele subote bilo je vidljivo na ulicama svih gradova i naselja značajan broj osoba svih uzrasta u parkovima, na ulicama, šetalištima…

Nažalost, značajan broj njih nije poštovao naredbe koje su i dalje na snazi, a odnose se na održavanje fizičke udaljenosti od dva metra, nekretanja u grupama, te obavezno korištenje maski…

Upravo se čita:  Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica preporučuje i moli sve građane da se i dalje pridržavaju svih prethodnih uputa o ponašanju u vrijeme pandemije koronavirusa, a prvenstveno onih da često perete ruke sapunom i vodom ili brišite maramicama ili sredstvima na bazi alkohola.

Veoma je bitno da izbjegavate dodirivati oči, nos i usta, jer su to tri dokazana načina kako se virus unosi u organizam. Ukoliko kašljete ili kišete, radite to u unutrašnju stranu lakta, ili maramicu, koju odmah savijete i bacite.

Upravo se čita:  Ovo je rudar za kojim od jučer tragaju spasilačke čete u rudniku Mramor

Naglašavamo da i odrasli i djeca moraju držati fizičku udaljenost oko dva metra od drugih osoba i – ne zaboravite, nosite masku, jer time štitite i vas i druge. Panika nije opcija, ali oprez jeste, poručuju iz INZ.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas