Nedjelja, 5 svibnja, 2024

U Domu zdravlja u Sarajevu dječak nije dobio zdravstvenu njegu zbog nedostatka zavoja: Roditelji bili primorani da sami previju ranu

Preporučeno

Otac dječaka, vidno razočaran stanjem koje ga je dočekalo u Domu zdravlja, odlučio je podijeliti iskustvo na svom Facebooku.

Da je zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini veoma loš pokazalo se i u vremenu pandemije koronavirusa, a brojni građani žalili su se na loš tretman, kao i tromo reagovanja zdravstvenih radnika.

Svakodnevno se susrećemo sa pritužbama građana vezanim za lošu zdravstvenu njegu. Jedan od vodećih problema je nedostatak medicinske opreme, lijekova, pa su brojni građani bili u situaciji da od vlastitih sredstava kupuju lijekove ili drugu potrebnu opremu kako bi bili adekvatno zbrinuti u zdravstvenim ustanovama, piše Source.ba.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti
Foto: Facebook

Takva situacija desila se danas u Domu zdravlja Stari grad gdje dječak nije mogao dobiti zdravstvenu njegu zbog nedostatka medicinske opreme. Njegov otac vidno razočaran, stanjem koje ga je dočekalo u Domu zdravlja, odlučio je podijeliti iskustvo na svom Facebooku.

– Je**m ti državu sad odem sa sinom da ga previju jer mora svaki dan i kažu nemamo zavoja ne možemo, morate kupiti zavoj i moja žena im govori za šta se od plate odbija za osiguranje da ja moram kupovati. Naravno ja odem da im je**m sve subota pa nema nikog dok su me drugi smirivali, to je kaže tako i dobijemo napismeno i u dnu piše majka odbija kupiti zavoj, nije ni pitala imaš li majko. Hvala Allahu ima i kupili smo sve od rivanola do tufera zavoja i sami ga previli. Je**m ti državu.U utorak odoh glavnom Dom Zdravlja Stari Grad pa makar i zatvora zaglavio – napisao je ogorčeni otac na Facebooku.

Upravo se čita:  Najavljen za 9. maj: Veliki skup otpora građana sa motom 'Svi za Bosnu, Bosna za sve'

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas