Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Ministar Božinović: Hrvatska sutra ukida dvosedmičnu izolaciju za Bosance i Hercegovce

Autor:Index.hr

Preporučeno

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je otvaranje granica sa Bosnom i Hercegovinom, a odluka bi mogla biti donesena već u utorak. Riječ je o ukidanju obvezne dvosedmične samoizolacije za one koji dolaze iz naše zemlje.

“Vjerovatno ćemo u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granice, i kad su u pitanju državljani Evrospke i naše susjedne zemlje. To će značiti ulazak u Hrvatsku na način da se svi koji ulaze pridržavaju epidemioloških mjera, više ne bi značilo obavezu samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Očekujem to najkasnije sutra”, rekao je Božinović, a prenosi portal Index.hr.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Komentirao je i postupak Ustavnog suda kojim će se preispitivati jesu li odluke Stožera bile u skladu s Ustavom.

“Vlada je više puta rekla da su naše odluke u skladu s Ustavom i zakonom. Odgovarali smo na upite, odgovarat ćemo i dalje. Donijeli smo Zakon da bi Stožer mogao biti čim prije u funkciji i kako bismo počeli donositi odluke za prvi nalet koronavirusa, prošao je sve klubove i saborsku proceduru. Sabor je u ekspresnoj proceduri ovlastio Stožer za donošenje odluka za koronakrizu”, kaže Božinović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas