Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Oštra reakcija zastupnika u Hrvatskom saboru: Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića; Izjave o Komšiću šamar Hrvatima!

Autor:Srna

Preporučeno

Poslanik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog ko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.

– Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga – napisao je Petrov na svom “Facbook” profilu.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

On je istakao da samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim nivoima garantuju stabilnost i napredak BiH. Petrov navodi da su sve druge izjave i radnje “protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje BiH”.

– BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njena evropska budućnost, stabilnost i funkcionalnost zavisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma – naveo je Petrov.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

On kaže da je Hrvatska potpisnica Dejtonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebo da brine.

– Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem obezbjeđivanja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati – napisao je Petrov.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas