Subota, 27 travnja, 2024

Lavrov se u Beogradu na ulazu u avion okrenuo i pozdravio domaćine sa tri prsta

Preporučeno

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov jučer je boravio u zvaničnoj posjeti Beogradu. Podsjetimo, Lavrov je u Srbiju stigao nakon dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini.

Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković.

Nakon sastanka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Lavrov su se obratili građanima Srbije.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

– Hvala Srbiji i predsjedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbjegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Prenio sam srdačne pozdrave predsjednika Putina i poželio sve najbolje predsjedniku Vučiću – rekao je Lavrov.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

– Srbija je donijela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti dio vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rijekama… Iznio sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rješavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji – rekao je Vučić.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Ministar vanjskih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posjetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio ministar Selaković.

Prije nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

On je krenuo za Zagreb gdje nastavlja posjetu regionu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas