Utorak, 30 travnja, 2024

Konačno se oglasio i Christian Schmidt: Hoće li u fotelju novog visokog predstavika u BiH?

Preporučeno

U medijima se spekulira da je njegovo imenovanje dogovoreno na relaciji Berlin – Moskva, te da je vrlo blizak HDZ-u i Hrvatskoj.

Visoki funkcioner Kršćansko-socijalne unije (CSU) i mogući novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Christian Schmidt, reagirao je na upite o tome da li je kandidat za ovu poziciju, te kako odgovara na prozivke da bi na tu dužnost mogao doći zahvaljujući dogovoru Njemačke i Rusije.

Upravo se čita:  Dodik: RS je spremna isplatiti Federaciji dvije milijarde KM i dati Potočare da se raziđemo

-Pozivajući se na vaš zahtjev za izjavu koja se odnosi na glasine u nekim medijima, ne mogu dati nikakav komentar – napisao je on u odgovoru za politicki.ba.

Dodao je i da je njegovo “zanimanje za Bosnu i Hercegovinu ograničeno na pomoć, ako je potrebno, za rješavanje situacije u izbjegličkom kampu, gdje sam prošle godine rado dao svoj doprinos u rješavanju situacije na području Bihaća, Kanoton Una Sana.

  • Predložio bih da postoji interes da se kontaktira njemačko Ministarstvo vanjskih poslova – zaključio je Schmidt.
Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

On je, prema spekulacijama medija u BiH, kandidat za naslijednika Valentina Inzka.

U medijima se spekulira da je njegovo imenovanje dogovoreno na relaciji Berlin – Moskva, te da je vrlo blizak HDZ-u i Hrvatskoj. Predsjednik Franjo Tuđman, prema navodima portala Istraga.ba, odlikovao ga je ordenom Reda Ante Starčevića.

Isti orden dobilo je svojevremeno i Jadranko Prlić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas