Srijeda, 1 svibnja, 2024

Nesigurni proizvodi pronađeni na tržištu BiH: Ukoliko ste ih kupili, odmah ih vratite

Preporučeno

Električna kvarcna grijalica LUXELL tip LX-2811-2 iz Turske jedan je od proizvoda koji je pronađen na tržištu BiH, a koji predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer grijalica ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori. Također, uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren te uputa isporučena uz proizvod nije potpuna.

Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012.

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

“Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda s tržišta i njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”, navode iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Upravo se čita:  Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

Električna kvarcna grijalica KUMTEL također predstavlјa opasnost od požara i opeklina.

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Proizvod predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer grijalica ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori; uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren, uputa nije isporučena uz proizvod i grijalica nije propisno označena.

“Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012. Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda s tržišta i njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”, navode iz Agencije.

Upravo se čita:  Spremite se na povratak ljetnih temperatura
Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Električna kvarcna grijalica ZILAN tip ZLN1770 također predstavlјa opasnost od požara i opeklina. I njeno projeklo je iz Turske.

“Grijalica predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori. Uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren. Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012. Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača i povlačenje proizvoda s tržišta. Peporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas