Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Bh. meteorolog koji daje najprezicnije prognoze: Ovo nisam vidio od 2010. godine i februar bi mogao biti sličan

Preporučeno

Intenzivnije padavine se očekuju i danas, a meteorolog Nedim Sladić kaže da deceniju nije vidio ovoliko vlažnu zimu u BiH.

U našoj zemlji se danas prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Intenzivnije padavine se očekuju i danas, a meteorolog Nedim Sladić kaže da deceniju nije vidio ovoliko vlažnu zimu u BiH.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

-Nisam vidio ovakvu vlažnu zimu od 2010 godine, iako ne toliko koliko je navedeno. Sve su prilike da će u februaru biti dosta padavina, posebno u Hercegovini, napisao je Sladić.

Ovako vlažnu zimu od 2010. nisam vidio, iako ne u tolikoj mjeri kao spomenuta. Sve su prilike da će i u februaru biti dosta padavina, naročito u Hercegovini.

Posted by Nedim Sladić on Sunday, 24 January 2021

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno ročište u suđenju Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, kojima se sudi zbog nepoštivanje...

Još vijesti za vas