Nedjelja, 28 travnja, 2024

Iza Velida Efendića ostala supruga i dvoje djece: Poznato vrijeme i mjesto dženaze profesora Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

Preporučeno

Preminuo je jedan od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Nakon teške bolesti u 40. godini života preminuo je Velid Efendić, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Dženaza će se obaviti sutra poslije podne namaza u haremu Gazi Husrev – begove džamije, a ukop na mezarju „Hambina carina“ u 13 sati.

Upravo se čita:  Sladić objavio detaljnu prognozu vremena za 1. maj

Efendić je bio profesor iz oblasti bankarstva i islamskog bankarstva i finansija. Aktivno je učestvovao u uspostavljanju i organizaciji Bankarske akademije SEBS kao i Centra za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Jedan je od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

S Ekonomskog fakulteta u Sarajevu su obavijestili da je njihov uvaženi kolega preminuo jučer u poslijepodnevnim satima te da će informacije o dženazi biti naknadno poznate.

Upravo se čita:  Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Iza Velida ostala je supruga Azemina i dvoje djece Sara i Ismail.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas