Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Milorad Dodik stigao u Srebrenicu: Radončić, Izetbegović i Kojović otkazali dolazak

Preporučeno

Danas će se u Srebrenici sastati i predstavnici probosanskih stranaka gdje će se sastati sa čelnicima incijative “Moja adresa: Srebrenica”.

U Srebrenici je počeo sastanka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem.

Teme razgovora biće ponovljeni lokalni izbori u Srebrenici u nedjelju, 21. februara, i razvojni projekti, čija je realizacija planirana u narednom periodu, rečeno je Srni u Grujičićevom kabinetu.

Upravo se čita:  Helez poručio Dodiku da se 'okani ćorava posla': Nema ništa od otcjepljenja, stradat će svi

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Foto: RTRS

Dodik će potom posjetiti Spomen-sobu nastradalim srpskim civilima i vojnicima Srebrenice, gdje će odati počast i položiti cvijeće.

Danas će se u Srebrenici sastati i predstavnici probosanskih stranaka gdje će se sastati sa čelnicima incijative “Moja adresa: Srebrenica”.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

U Potočare danas dolaze lideri DF-a Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Stranke za BiH Amer Jerlagić, te Mirsad Kukić (PDA) i Nermin Nikšić (SDP).

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića sastanku će prisustvovati Edin Ramić. Dolazak je otkazao lider Naše stranke Predrag Kojović, a umjesto njega će doći sekretar stranke Nihad Uk. Fahrudin Radončić je također otkazao dolazak.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas