Četvrtak, 2 svibnja, 2024

HDZ nekadašnjeg generala ARBiH Atifa Dudakovića nazvao ‘avetom iz prošlosti i kosturom iz ormara’

Preporučeno

– Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra, neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala HVO-a i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. marta 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna – naveli su u saopštenju iz Kluba vijećnika HDZ-a.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Klub vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostara smatra da su poruke podrške nekadašnjem generalu Armije BiH Atifu Dudakoviću, koje su osvanule u Mostaru, prst u oko hrvatskim žrtvama Armije BiH i vraćanje u prošlost, uz otvaranje starih rana.

Klub vijećnika HDZ “najoštrije je osudio reklamiranje ratnog zločinca Dudakovića na video zidu u centru Mostara”.

Kako su naveli u saopštenju, uzburkavanje i zatezanje međunacionalnih odnosa je skretanje s puta socijalne sigurnosti građana Mostara.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

– Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala HVO i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. marta 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna – naveli su u saopštenju iz Kluba vijećnika HDZ.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Prema navodima iz saopštenja, ovakvi modeli ponašanja i spinova političkog Sarajeva neće proći u modernom evropskom gradu za kakav se zalažu.

Podsjetimo, u Mostaru su juče osvanule poruke podrške nekadašnjem komandantu Armije BiH Atifu Dudakoviću. On je hospitalizovan u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih virusom korona.

Foto: Bljesak

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas