Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Firme za nabavku vakcina nisu dostavile dokumentaciju, danas hitni sastanak ad hoc tijela

Autor:NAP.ba

Preporučeno

Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem u četvrtak je odobrila nabavku ruskih vakcina te je naglašeno kako će se u ovom postupku potpisati ugovori sa dvije kompanije

Nakon što je formirano ad hoc tijelo pri Vladi FBiH za nabavku vakcina te su sredstva u iznosu od 12 miliona KM odobrena za vakcinu Sputnik V, vijest je bila da odluka o nabavci vakcina ovisi o potpisu Zavoda za javno zdravstvo odnosno direktora Davora Pehara.

Upravo se čita:  Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

Rok danas do 10 sati nije ispoštovan, a Pehar nije mogao ništa učiniti, jer firme nisu dostavile potrebnu dokumentaciju. U međuvremenu su se javile dvije nove firme, potvrđeno je za Patriju iz Valde FBiH.

Tako za danas u 13 sati zakazana hitna sjednica ad hoc tijela pri Vladi FBiH za nabavku vakcina te će više informacija biti poznato nakon sastanka.

Upravo se čita:  Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Podsjećamo, Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem u četvrtak je odobrila nabavku ruskih vakcina te je naglašeno kako će se u ovom postupku potpisati ugovori sa dvije kompanije, tačnije banjalučkom kompanijom Krajinagroup i MGM farm Kakanj.

Konačna ponuda s neophodnom pratećom dokumentacijom, Izjava o tačnim rokovima 1. i 2. isporuke. Rok za dostavu je bio subota u 11 sati. Orginalne dokumente su trebali dostaviti jutros do 9 sati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas