Nedjelja, 28 travnja, 2024

‘Quo vadis, Aida’ zvanično u utrci za Oscara

Autor:NAP

Preporučeno

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar osvojio je nominaciju za Oscaru kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma! Nominacije za najprestižniju filmsku nagradu objavljene su danas.

93. dodjela nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti bit će održana 25. aprila 2021.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

“Quo vadis, Aida?” je prije nekoliko dana nominovan u dvije kategorije za britansku filmsku nagradu BAFTA, za najbolju rediteljicu i najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja. Također, film koji govori o genocidu u Srebrenici dobija izuzetno visoke ocjene od američke kritike, na stranici Metacritic prosječna ocjena mu je nevjerovatnih 96, što ga čini vjerovatno najvećim favoritom za Oscara.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Po stavu stručnjaka, glavna prepreka na putu ka Oscaru bit će dobitnik Evropske filmske nagrade, “Another Round”, film proslavljenog reditelja Thomasa Vinterberga sa Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama i uz...

Još vijesti za vas