Subota, 27 travnja, 2024

Uznemirujući prizori iz sarajevskog “Pokopa”: Nema kapaciteta za primanje umrlih

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Prizori iz ovog sarajevskog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni s obzirom na to da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih, kažu u “Pokopu”, prenosi “Avaz”.

Treći val epidemije koronavirusa odnosi živote u našoj zemlji, broj umrlih od posljedica zaraze u Kantonu Sarajevo je najalarmantniji od početka pandemije, a o tome svjedoče i brojke iz “Pokopa”.

Upravo se čita:  Prognoze su se nažalost obistinile: Pogledajte šta se jutros desilo sa zasadima u Krajini

– Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih. Od početka ove godine do danas, u prosjeku je 14,9 dnevni broj umrlih. Posljednjih dana je taj broj povećan, s današnjim danom, od početka ove godine, 466 osoba je umrlo od posljedica koronavirusa u Kantonu Sarajevo – kazao je izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove KJKP “Pokop” d.o.o Sarajevo Asmir Hodžić.

Upravo se čita:  Majka pronašla sina mrtvog: "Imao je povrede na glavi"

Prizori iz ovog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni s obzirom na to da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

– Nemamo kapaciteta za primanje umrlih, iako bi grad s ovim brojem stanovnika trebao imati savremenu mrtvačnicu koja bi primala osobe preminule od zaraznih bolesti. Nadležni nemaju sluha da se taj projekt što prije završi – naglasio je Hodžić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bosanac (62) kao kuhar radio na crno, Njemačka će ga protjerati

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko kontrola lokalnih restorana, ali...

Još vijesti za vas