Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

U Tužilaštvu BiH saslušana tri svjedoka u slučaju Memić, Seferović nije među njima

Autor:NAP

Preporučeno

Kako je najavio tužilac Ćazim Hasanspahić na prošlom ročištu za produženje pritvora Josipu Bariću bit će još ročišta za određivanje pritvora što ukazuje na nova hapšenja u ovom slučaju.

U Tužilaštvu BiH danas su saslušana tri svjedoka u okviru istrage o organiziranom kriminalu u slučaju Dženan Memić, a među njima nije bio Ljubo Seferović, potvrdio je za Novinsku agenciju Patria advokat Rusmir Karkin.

On je kazao da je danas bio u Tužilaštvu BiH kao pravni savjetnik saslušanih svjedoka, a oštro je demantirao da je danas ili ranije saslušan i njegov branjenik Ljubo Seferović kojem još uvijek nije okončan sudski proces za saobraćajnu nesreću prema optužnici Tužilaštva KS.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Advokat Karkin nije mogao otkrivati puno detalja, ali je istakao kako su svi danas saslušani svjedoci zatražili mjere zaštite identiteta. Ovi svjedoci su prema saznanjima Patrije govorili o njima poznatim činjenicama o događajima 8. februara 2016. godine i smrti Dženana Memića. Naredne sedmice bit će saslušani novi svjedoci.

Na pitanje da li će i kada biti saslušan Seferović, Karkin kaže da se to može očekivati u daljem toku istrage, ali ne prije pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH koje je zakazano za 6. juli. Ljubo i Bekrija Seferović dva puta su oslobođeni optužbi ali je djelimično uvažena žalba Tužilaštva KS i sada će biti održano ročište pred Sudskim vijećem Vrhovnog suda FBiH.

Upravo se čita:  Napravljen korak naprijed ka obaveznoj neradnoj nedjelji i neradnim praznicima za trgovce u FBiH

Kako je najavio tužilac Ćazim Hasanspahić na prošlom ročištu za produženje pritvora Josipu Bariću bit će još ročišta za određivanje pritvora što ukazuje na nova hapšenja u ovom slučaju.

Za sada su u pritvoru Hasan Dupovac, tadašnji šef saobraćajnih istraga, Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je bila u noći 8. februara 2016. godine u društvu Dženana Memića, te policajac Josip Barić koji je trebao izuzeti Dženanovu i Alisinu odjeću a što nije uradio. Krvava majica Alise Mutap poslije je uništena iako su na njoj bili tragovi koje je trebalo vještačiti.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Tužilac Hasanspahić istakao je ranije da je istraga proširena na više osoba i pravaca, a sve više svjedoka traži mjere zaštite.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas