Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Boravit će u BiH od 11. do 13. jula: Poznato s kim će se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović susresti za vrijeme posjete našoj državi

Autor:Fena

Preporučeno

Planirano je da Milanović najprije posjeti Vitez, u nedjelju, 11. jula, gdje će održati radni sastanak s predstavnicima političkog, privrednog i kulturnog života srednje Bosne.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će od 11. do 13. jula u Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti Mostar, Vitez, Ljubuški, Tomislavgrad i Livno te se sastati s čelnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Kako se navodi u najavi posjeta, Milanović će, pored toga, održati predavanje na mostarskom sveučilištu, posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada te položiti bijelu ružu i zapaliti svijeću kod spomen-obilježja “Osmica”.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Planirano je da Milanović najprije posjeti Vitez, u nedjelju, 11. jula, gdje će održati radni sastanak s predstavnicima političkog, privrednog i kulturnog života srednje Bosne.

Slijedeći dan, 12. jula, hrvatski predsjednik će u Vitezu odati počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja “Osmica” u spomen na osmero poginule djece prije 28 godina.

Istog dana, Milanović će u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru te održati predavanje na tom sveučilištu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, najavili su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (Konoba Vodopad, Veljaci).

Zadnjeg dana posjeta, u utorak, 13. srpnja, Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Slijedi posjet Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom kantonalne Vlade.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas