Subota, 27 travnja, 2024

Joe Biden šalje novog ambasadora u BiH

Autor:NAP.ba

Preporučeno

Predsjednik SAD-a Joe Biden odabrao je američkog diplomatu Majkla Marfija (Michael Murphy) za sljedećeg američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini, objavila je u petak Bijela kuća.

Marfi je veteran američke službe za vanjske poslove sa 29-godišnjim iskustvom koji trenutno služi kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja.

Njegov portfolio uključuje evropsku sigurnost, kontrolu konvencionalnog naoružanja i arktičku sigurnost, navodi se u biografiji na stranici Stejt departmenta.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

Marfi je ranije bio zamjenik šefa misije u američkoj ambasadi na Kosovu, od 2009. do 2012. godine, a tri godine ranije bio je politički savjetnik u američkoj ambasadi u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Trenutno ima diplomatski čin ministra savjetnika.

Još nije poznato kada će Senat preuzeti Marfijevu nominaciju, a Vijeće ide na ljetnu pauzu za dvije sedmice, pa će brojne stavke sa zakonodavnog dnevnog reda Bajdena biti na čekanju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas