Petak, 3 svibnja, 2024

Biće burno u parlamentu RS-a: Pokreće se zahtjev za smjenu Dodikove ministrice ‘zbog kršenja odluka NSRS-a’

Preporučeno

„Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna“, najavio je Nebojša Vukanović.

Dok s jedne strane Milorad Dodik i SNSD zamajavaju narod pričama o blokadi institucija BiH zbog navodne i lažne odbrane srpskih nacionalnih interesa, s druge strane najviši funkcioneri krišom glasaju i odlučuju u institucijama BiH.

Tako je ministrica finansija RS-a Zora Vidović, na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao ministrica finansija i član Upravnog odbora UIO BiH iz tog bh. entiteta, glasala za donošenje Odluke o kupovini poslovnog prostora u centru Banjaluke od Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika, i da se za to planiraju sredstava u Budžetu Vijeća ministara BiH za narednu 2022. godinu.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Učestvovanje u radu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i glasanje za sramnu Odluku da se baci 100 miliona maraka za zgradu kako bi Dodik, Čović i tajkuni preko kumova dodatno milionima napunili džepove, je drsko i sramno, te predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH, tvrdi zastupnik Nebojša Vukanović.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

„Zbog toga ću, uz zahtjev za smjenu potpredsjendika Narodne skupštine Denisa Šulića, koji je na Dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, tražiti i smjenu Zore Vidović zbog kršenja Odluka i zakona“, poručuje Vukanović.

„Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna“, najavio je Vukanović.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Podsjetimo, u medijima je jučer objavljeno kako su predstavnici bh. entiteta RS u Upravnom odboru UIO, uprkos bojkotu državnih institucija donosili odluke da Federacija plati RS-u skoro 12 miliona KM!

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas