Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

U BiH najavljen zastoj u registraciji vozila u BiH, trajat će duže vrijeme

Autor:Agencije

Preporučeno

Do ove situacije došlo je zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine u očekivanom roku nije izvršeno dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od odabranoga ponuđača u provedenom postupku javne nabave s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca te ih nije mogla proslijediti MUP-ovima.

Dio vozača u svim dijelovima Bosne i Hercegovine u idućih petnaestak dana bit će primoran parkirati automobil u garažu ili ga voziti bez prometne dozvole, a onima koji su trenutno u potrazi za novim vozilom bilo bi dobro da s tim pričekaju bar iduće dvije sedmice jer ga do tada neće moći registrirati.

Upravo se čita:  Novi javni poziv za prevazilaženje energetske krize za građane BiH: Evo ko sve ima pravo na pomoć EU

Naime, kako su jučer upozorili iz Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantone, zbog problema u isporuci potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji (prometne dozvole), u sljedećih nekoliko dana neće biti moguće registrirati dio vozila na području ovog kantona, odnosno na području cijele Bosne i Hercegovine.

Do navedene situacije došlo je zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine u očekivanom roku nije izvršeno dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od odabranoga ponuđača u provedenom postupku javne nabave s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca te ih nije mogla proslijediti MUP-ovima.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Kako navode iz IDDEEA-e, zbog pandemije je došlo do pomicanja rokova isporuke na tržištu repromaterijala, što je posljedično imalo i pomicanje planirane isporuke navedenih obrazaca za oko petnaest dana. Budući da se trenutačno u Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i u organizacijskim jedinicama nadležnih tijela nalazi određena, manja, količina obrazaca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji, iz Agencije su predložili da organizacijske jedinice odnosno kantonalna ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a i Vlada Distrikta Brčko BiH, Odjel za javni registar, izvrše procjenu zaprimljenih zahtjeva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas