Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Nova policijska vježba MUP-a RS, ali medijima je praćenje ovaj put nije dozvoljeno

Preporučeno

Iz MUP-a RS su poručili kako “ovim obavještenjem žele spriječiti eventualnu neugodnost kod građana jer se radi o vježbi, a ne realnom događaju”.

Taktičko-pokazna vježba Specijalne antiterorističke jedinice “Odgovor na krizne situacije 2021” odvijaće se danas na lokaciji Uprave za policijsku obuku, pored Kampusa Univerziteta u Banjoj Luci od 13.00 do 15.00 sati.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Kako je saopšteno iz entitetskog MUP-a, u vježbi učestvuju Pregovarački tim MUP-a i policijski službenici Policijske uprave Banja Luka.

Vježba se organizuje sa ciljem osposobljavanja, obučavanja i uvježbavanja policisjkih službenika kod rješavanja najsloženijih bezbjednosnih zadataka i u njoj će biti korištena manevarska municija i despoti, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS su poručili kako “ovim obavještenjem žele spriječiti eventualnu neugodnost kod građana jer se radi o vježbi, a ne realnom događaju”.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Istaknuto je i da nije dozvoljeno medijsko praćenje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas