Nedjelja, 5 svibnja, 2024

I ovo je BiH: Skupili novac i radnom kolegi kupili auto

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

GRAČANICA – Vođe akcije Fahrudin Karahasanović i Bilal Hasanspahić kažu da je sličnih akcija u njihovom kolektivu i prije bilo, a kažu da će biti još.

U moru teških i sumornih tema lijepa priča dolazi iz gračaničke firme „Terrasit Insulation“.

Uposlenici ove kompanije su, vidjevši da je njihov mladi kolega Asmir Spahić položio vozački ispit, a nema automobil, pokrenuli akciju, sakupili novac i kupili mu Ford Fiestu. Usto što je automobil registriran, na njemu su i zimske gume – piše Avaz.

Upravo se čita:  Nije uplatio novčanu kaznu ni nakon opomene: Sud Fikretu plijeni 200.000 maraka!

– Hvala mojim kolegama i direktoru. Nisam se ovome nadao. Još ne mogu vjerovati da sam dobio ni manje ni više nego auto na poklon – kazao je Asmir i odmah sjeo za volan, da isproba novo vozilo.

Foto: Avaz

Vođe akcije Fahrudin Karahasanović i Bilal Hasanspahić kažu da je sličnih akcija u njihovom kolektivu i prije bilo, a kažu da će biti još.

Upravo se čita:  Nevjerovatna priča Bosanca Almira: Prodao auto i sa 2.500 eura otišao u Austriju, danas obrće milione

– Kada smo čuli da je kolega položio, nešto nas je povuklo da mu kupimo auto. U akciji su učestvovala još četverica ljudi izvan naše firme – rekao je Karahasanović, prenosi Avaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas