Utorak, 30 travnja, 2024

Muškarac zaustavljen na njemačkoj granici: Krenuo s neobičnim darom za svog badžu

Preporučeno

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je ne i na pitanje je spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Jedan Nizozemac je u prtljažniku vozila imao ono za što je vjerovao da je bezopasna zračna puška kada ga je granična policija provjerila. No, policija nije s njim dijelila mišljenje o bezazlenosti oružja – piše Fenix magazin.

U petak, u ranim jutarnjim satima u okrugu Berchtesgadener Land ( Bavarska) patrola je provjerila Audi nizozemske registracije. U vozilu se na putu za Hrvatsku nalazio 26-godišnjak. Kako je naveo, tamo je želio posjetiti svog badžu.

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je ne i na pitanje je spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Unutra je bila crna torba u kojoj je bila puška duga oko 120 centimetara. Mladić je rekao da je riječ samo o “bezopasnoj” zračnoj puški koju je htio odnijeti svom badži. Međutim, pomnije ispitivanje pokazalo je da zračna puška visokih performansi, koja može biti vrlo opasna ili, u najgorem slučaju, smrtonosna, nije imala nikakve oznake.

Muškarac je morao otići poći s policijom kako bi službenici ponovno temeljito pregledali vozilo. Policajci su ispod suvozačevog sjedala pronašli plastičnu vrećicu s malom količinom marihuane.

Nakon obrade, samostalni vodoinstalater je mogao nastaviti svoj put – naravno bez oružja i droge. Nizozemca sada čeka kazneni postupak za kaznena djela iz Zakona o oružju i opojnim drogama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas