Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Akcija FUP-a: U spremniku za gorivo pronađena droga vrijedna više stotina hiljada KM

Preporučeno

Postupajući tužitelj je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika FUP-a, pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, izvršeno je presretanje vozila osumnjičene osobe, te je pretresom vozila, u spremniku za gorivo, otkrivena količina od oko 15,5 kilograma sintetičkih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više stotina hiljada KM.

Upravo se čita:  Stigle trešnje, rod je dobar: Kilogram oko 9 kilograma

Prema prikupljenim dokazima, droga je prokrijumčarenja sa područja zemalja EU, te je nakon njenog krijumčarenja i ulaska vozila u Bosnu i Hercegovinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, izvršeno lociranje vozila, u kojem je pronađena opojna droga.

Nakon pretresa, lišen je slobode osumnjičeni koji se tereti za kazneno djelo-neovlašten promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

Upravo se čita:  Nastavak suđenja Miloradu Dodiku: Tužilaštvo BiH najavilo izvođenje 60 materijalnih dokaza

Postupajući tužitelj je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas