Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Almedin i Eldin u automobilu prevozili više od 35 kilograma eksploziva, uhvaćeni su u Tarčinu

Preporučeno

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije

Postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičenih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni se terete da su zajedno, na području Hercegovine nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kg i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavljeni i pretreseni od strane policijskih službenika Državne agencije za istragu i zaštitu, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Žena zamalo umrla nakon uboda stršljena: Evo kako se odbraniti i šta prvo napraviti kod uboda

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, za jedno lice je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje 6 svjedoka, 4 vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas