Utorak, 30 travnja, 2024

Održana 73. vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara BiH

Preporučeno

Savjet ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg, donio je Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Odlukom je Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH odobreno 300 hiljada KM za finansiranje troškova održavanja sastanka Grupe konstituence zemalja u okviru Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji će biti održan 15.
i 16. septembra 2022. godine u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

Bosna i Hercegovina se nalazi u holandsko-belgijskoj konstituenci koja broji ukupno 15 zemalja.

Osim Bosne i Hercegovine, ovogodišnjeg domaćina sastanka, članice ove konstituence su Armenija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Izrael, Kipar, Luksemburg, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Ukrajina. Sastanak u BiH trebao je biti održan 2020. godine, ali je prolongiran zbog pandemije Kovida-19.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Sastanak na kojem se, uz delegaciju BiH, očekuje učešće još 14 delegacija koje u pravilu predvode ministri finansija/guverneri zemalja članica u Svjetskoj banci i MMF-u, uz učestvovanje guvernera centralnih banaka, biće prilika za razgovore o finansijskim i ekonomskim pitanjima članica ove konstituence u svjetlu politika i programa MMF-a i Svjetske banke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas