Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kontradiktorna “Dodikova miljenica” komentarisala rodno Sarajevo: Bošnjaci ga prisvajaju, nije ni nalik nekadašnjem, danas ga doživljavam samo kao “centar zajedničkih institucija”

Preporučeno

– Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, istakla je ona u intervjuu za ATV.

Sanja Vulić, SNSD-ova državna parlamentarka, izjavila je kako u svojoj biografiji uvijek ističe da je rođena u Sarajevu. Radi to, kako kaže, jer “Bošnjaci prisvajaju Sarajevo samo sebi”.

Kaže da danas njen rodni grad ne liči na ono mjesto gdje je rođena i gdje su njeni roditelji rođeni i odrasli.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

– Moj rodni grad Sarajevo iz mog sjećanja apsolutno nije ni nalik tom sjećanju, a nije ni definitivno grad u kojem su moji roditelji rođeni i odrastali, rekla je Vulić.

Doživljava ga, poručuje, samo kao “centar zajedničkih institucija”.

Da kontradiktornost bude veća, potrudila se Vulić u narednih nekoliko rečenica. Iako ga doživljava samo kao “centar zajedničkih institucija” Vulić ipak voli reći kako je Sarajevo pomalo i njen grad.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

– Uvijek ističem u biografiji da sam rođena u Sarajevu, jer vi kad dođete u Sarajevo, Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, istakla je ona u intervjuu za ATV.

Odrasla je Doboju i danas kaže da je to njen grad.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

– Ja sam zahvalna Dobojlijama za sve što su mi omogućili i što su vjerovali u mene, što su me podržavali, što su mi dali prilike, trudila sam se da ih nikada ne obrukam i ne izdam i mislim da nisam, poručila je Vulić

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas