Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Oblačno jutro u BiH, kiša, pljuskovi, na planinama snijeg – Sladić nema dobre vijesti

Preporučeno

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić na Facebooku se kratko i na simpatičan način osvrnuo na prognozu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 3, Sokolac 4, Livno 5, Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 9, Neum 11, Trebinje 18 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Upravo se čita:  Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana je moguć slab snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni..

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Upravo se čita:  Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Oblačno vrijeme sa kišom se očekuje i tokom naredne sedmice. Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić na Facebooku se kratko i na simpatičan način osvrnuo na prognozu te poručio:

– Sunce sam, kako sam to i rekao početkom mjeseca, spakovao i prisvojio sebi i nemam namjeru da vam ga u konkretnijoj mjeri vratim. Do daljnjeg – poručio je Sladić na što su uslijedili komentari poput: “Nedime dragi šta nam to radiš”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas