Srijeda, 1 svibnja, 2024

Podaci CIK-a: Milorad Dodik na računu ima 1200 KM

Preporučeno

Predsjednik Republike Srpske je naveo da ima kredit u iznosu od oko 670 hiljada KM.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Opštim izborima održanim 2. oktobra prošle godine.

“Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa članom 15.9 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Centralna izborna komisija BiH nije odgovorna za tačnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu”, stoji u sopštenju.

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

Objavljena baza podataka sadrži Izjave o imovinskom stanju 665 izabranih zvaničnika na Opštim izborima 2022. godine uključujući i zamjenske mandate.

Što se tiče predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, on je prijavio stan u Laktašima u vrijednosti 80.000 KM, kuće u Laktašima i Srbiji vrijedne 2 miliona KM, automobil od 50 hiljada KM, kao i nešto dionica te račun u banci na kojem ima 1.200 KM. Dodik je naveo da ima kredit u iznosu od oko 670 hiljada KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas