Subota, 18 svibnja, 2024

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Preporučeno

- Sve svoje postupke i licemjerje po pitanju tzv. Kosovo otvara nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije toliko neobično reći i očekivati ​​da to učini i Republika Srpska.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Dodik je nastavio prijetiti raspadom države, pokušavao uvrijediti Bošnjake, te navodio potpuno nelogične političke konotacije. Nadležne institucije, po običaju kada je u pitanju Dodik, ništa ne poduzimaju.

“Igra koju igraju bosanski muslimani oko članstva samoproglašenog Kosova u Vijeću Europe na kraju će pogoditi samo Bosnu i Hercegovinu. Otmetničke strukture bosanskohercegovačkih muslimana davno su izašle iz ustavnih okvira i odudaraju od svega što Daytonska Bosna i Hercegovina predstavlja.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Možda Komšić misli da je uspio nešto učiniti jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je nama u Republici Srpskoj jasna poruka da su javno pokazali da sve što radimo radi očuvanja naše ustavne pozicije je ispravno i jedino moguće pod uvjetima stalnih podmetanja i pokušaja rušenja Republike Srpske i zaobilaženje procesa donošenja odluka jednostranim djelovanjem.

Sve svoje postupke i licemjerje po pitanju tzv. Kosovo otvara nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije toliko neobično reći i očekivati ​​da to učini i Republika Srpska. Za to postoje mehanizmi. Već smo se razišli, u svemu. Moramo formalizirati naš mirni razlaz, koji su inicirali bosanski muslimani svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka”, napisao je Dodik u objavi na društvenoj mreži X.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

Bilo bi najbolje za sve koji žive u Bosni i Hercegovini da se o razlazu počnu razgovarati na institucionalnoj razini, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se stabilnost i suradnja osiguraju na način na koji je to moguće.

Ne možemo biti u zajednici sa onima koji nas stalno doživljavaju kao neprijatelje i čine sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu. Nije prirodno. Takva zajednica ne može opstati i zato se raspada.

Izdvajamo

Izdvajamo

Koji mjesec će biti najtopliji? Prognoza Nedima Sladića za ljeto koje nam dolazi

Do kraja maja neće manjkati sunca, a neće manjkati ni kiše iako ona prostorno i količinski neće biti ravnomjerno...

Još vijesti za vas