Subota, 18 svibnja, 2024

Pripremite kišobrane: Sutra naoblačenje, popodne kiša

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu u drugoj polovini dana.

Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera, na sjeveru Bosne istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 stepeni, na jugu Hercegovine od 12 do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena, na jugu Hercegovine od 20 do 24.

Upravo se čita:  Sarajevski advokat kojem je zapaljen Porsche: 'Nisam ni s kim u sukobu. Tražim da me država zaštiti'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 20.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 14 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 9 stepeni, Gradačac 13, Bihać 14, Banja Luka i Sanski Most 15, Bijeljina, Doboj i Prijedor 16, Kupres i Tuzla 18, Zvornik 19, Ivan-sedlo i Sokolac 20, Srebrenica 21, Livno i Sarajevo 22, Goražde 23, Bugojno, Neum i Trebinje 24, Stolac i Zenica 25 i Mostar 26.

Upravo se čita:  Kćerka stradalog rudara Asima Šehanovića: Poginuo je dan prije mog rođendana, zaželjela sam jednu želju, ali se nije ostvarila

U cijeloj Bosni i Hercegovini sutra će intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati umjerene vrijednosti (UV indeksa od 3-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas