Subota, 18 svibnja, 2024

Sutra u BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

Preporučeno

U istočnim i sjeveroistočnim djelovima Bosne i Hercegovine sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, prijepodne mjestimično sa slabom kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.

U ostalim dijelovima zemlje bit će umjereno oblačno i sunčano i uglavnom u cijeloj zemlji osjetno hladnije. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu 13, a najviša dnevna od 12 do 21 stepen.

Upravo se čita:  Sprema se novo poskupljenje i udar na džepove građana: Mnogima se neće svidjeti

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a tokom dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme s kišom, a na Bjelašnici je registrovan i snijeg.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 1 stepen, Ivan-sedlo 7, Kupres 8, Sokolac 9, Bugojno, Gradačac, Livno i Tuzla 10, Bijeljina, Sarajevo i Zenica 11, Doboj, Drvar i Zvornik 12, Goražde i Sanski Most 13, Banja Luka, Prijedor, Srebrenica, Stolac i Trebinje 14, Bihać, Mostar i Neum 15 i Čapljina 16 stepeni.

Upravo se čita:  Konzerve graha u kojima su navodno pronađeni ostaci miša isporučene i u BiH
Ilustracija
Ilustracija

(Bh-index)

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas