Petak, 17 svibnja, 2024

Katastrofalno nevrijeme u Italiji: Najmanje 14 mrtvih, ciklona kreće prema Hrvatskoj

Preporučeno

Sardinija – Najmanje 14 osoba poginulo je u jakom nevremenu koje je u ponedjeljak navečer pogodilo Sardiniju, javlja talijanska Corriere della Sera. Na talijanski otok pala je rekordna količina kiše, te je došlo do poplava i urušavanja cesta i mostova.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Talijanski mediji javili su da su tri osobe poginule u urušavanju mosta, članovi iste obitelji. Poginule su i majka i kći, koje su pronađene mrtve u automobilu koji je ponijela bujica, javlja Ansa. Poginuo je i jedan policajac, koji se nalazio u automobilu koji je propao kroz most. Među ostalim žrtvama su i 64-godišnja žena, koja se utopila u svom domu, 90-godišnjakinja, koja je pronađena mrtva u svom domu, te još jedan muškarac, koji je stradao u urušavanju drugog mosta.

Upravo se čita:  Generalna skupština UN-a usvojila: Ponovno će preispitivati kandidaturu Palestine za članstvo u Vijeću sigurnosti

List Corriere della Sera iz sata u sat javlja o promjeni broja žrtava – zasad ih je 14, ali navodi da je najmanje 10 osoba nestalo. Još je mnogo ozlijeđenih, a na stotine ljudi je pobjeglo iz svojih domova.

Meteorolozi prognoziraju da će kiša nastaviti padati i u utorak.

Stranica Crometeo.hr navodi da je na otoku pala ekstremna količina kiše: čak 250 litara kiše po kvadratnom metru palo je na meteorološkoj postaji hidrografskog instituta u Bau Mandara, na području Villanova Strisaili, dok je u Urasu prvi put u povijesti meteoroloških mjerenja izmjereno više od 100 litara oborine!

Upravo se čita:  Srednje škole u HNK-u idu u generalni štrajk

Meteorolozi tima Crometeo ovu su ciklonu nazvali Vedran (Talijani je zovu Cleopatra), te navode da ona sve naglašenije djeluje na vrijeme u Hrvatskoj. Vrhunac će imati tijekom utorka i srijede, te će donijeti kišu na Jadranu, ponegdje i više od 100 litara po kvadratnom metru, uz moguće orkanske udare juga preko 120 km/h.

Upravo se čita:  Bh. državljani 'izvisili' u Turskoj: Kupovali nekretnine, a sada je uslijedio hladan tuš

nevrijeme-it2

(Net.hr)

Izdvajamo

Izdvajamo

BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

Mađarska bi uskoro mogla dobiti prvu zvaničnu reakciju iz BiH nakon što je objavila da neće podržati Rezoluciju o...

Još vijesti za vas