Utorak, 30 travnja, 2024

Studentkinja organizovala žurku preko Facebooka, pojavilo se 20.000 ljudi

Preporučeno

Sud u Krakovu naložio je studentkinji filozofije Ani Kubič da plati kaznu od 600 eura, jer je na nelegalnu žurku u Krakovu pozvala poznanike, a na kraju se pojavilo preko 20.000 ljudi.

Ilustracija
Ilustracija

Sud u Krakovu naložio je studentkinji filozofije Ani Kubič da plati kaznu od 600 eura, jer je na nelegalnu žurku u Krakovu pozvala poznanike, a na kraju se pojavilo preko 20.000 ljudi.

Djevojka je na Facebook prošlog aprila pozivala ljude da dođu na “Majsko ognjište”, žurku na otvorenom u zaštićenoj prirodnoj oblasti u Krakovu. Iako je dolazak na žurku najavilo preko 20.000 korisnika te društvene mreže, nije tražena dozvola vlasti, niti su ispunjene ostale obaveze koje ima svako ko u Poljskoj organizuje skup za više od 1.000 ljudi.

Umjesto da obavijesti grad, 23-godišnja Poljakinja obezbjedila je ozvučenje za dobru zabavu koja je trajala do pet sati ujutru, a redara ni hitne pomoći nije bilo. Nekoliko ljudi je tokom žurke povrijeđeno, a zabavu je na kraju morala da prekine policija.

Ana Kubič odbijala je do današnjeg suđenja sve optužbe i tvrdila da je pozvala samo svoje prijatelje a ostala zatečena toliko masom koja se to veče pojavila. Na suđenju je, međutim, ipak prihvatila krivicu i kaznu koju joj sud odredi.

Kažnjena je samo novačnom kaznom od 600 eura, dok zakon kao najvišu kaznu predviđa i do osam godina zatvora.

Kazna koju mora da plati skoro desetostruko je manja od štete koju su platili iz svog džepa poreski obveznici.

Samo komunalne službe iznijele su sa prostora na kome su se njeni gosti zabavljali preko 60 kontejnera smeća, čišćenje prostora koštalo je gradske vlasti 5.000 eura, a oštećen je i prostor koji spada u zaštićenu prirodnu oblast u evropskom programu NATURA2000.

(Blic)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas