Utorak, 14 svibnja, 2024

Ovu djevojčicu i najmanja prehlada može ubiti

Preporučeno

Britanki Demi-Li Mehon (Demi-Leigh Mahon) iz Telforda ljekari su prognozirali da neće doživjeti drugi rođendan. Rodila se s toliko rijetkim poremećajem da su ga nazvali po njoj. Pluća i srce prestali su se pravilno razvijati u maternici pa je bila podložna infekcijama. Ljekari nikada nisu vidjeli takvo stanje.

Demi-Li Mehon
Demi-Li Mehon

Međutim, tinejdžerka, koja ponekad mora spavati četiri dana u komadu da bi vratila snagu, prošle sedmice proslavila je 16. rođendan. Demi-Li gubi dah, ima hronični bronhitis i neispravne otkucaje srca. Tijelo joj ne proizvodi vitamin B, a prošle godine operirala je mrenu s očiju. Čeka transplantaciju pluća.

– Tako sam sretna što sam napunila 16 godina. Nije mi bilo lako, ali zahvaljujući porodici i prijateljima, znam da ću nastaviti sa životom – rekla je.

Nije sasvim mogla uživati u zabavi jer se brzo umorila, ali kaže da je bilo predivno. Dok je imala samo 18 mjeseci, majka Keri (Kerry) odjurila je s njom u bolnicu jer nije mogla doći do daha. Ljekari su rekli da ima hroničnu upalu pluća i da neće preživjeti noć. Svaka prehlada za nju je opasna po život.

Međutim, srčana Demi-Li kaže da je mnogim ljudima gore nego njoj i jednog dana voljela bi osnovati dobrotvornu organizaciju koja bi pomogla drugima.

(Avaz.ba)

Izdvajamo

Izdvajamo

Sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a: Kako dalje?

U Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu je počeo sastanak stranaka partnera na nivou BiH, a nakon sastanka predviđena je...

Još vijesti za vas