Subota, 18 svibnja, 2024

Optužnica za smrt Dolores Lambaše: Matavulj je pijan skrivio nesreću, prijeti mu 12 godina

Preporučeno

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Protiv glumca Stojana Matavulja (53) podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je prije šest mjeseci smrtno stradala njegova prijateljica i suputnica glumica Dolores Lambaša, javlja Jutarnji list.

Malo manje od pola godine nakon što je u stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca poginula slavna hrvatska glumica Dolores Lambaša, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv vozača Stojana Matavulja, glumca s kojim je Lambaša bila u vozilu.

ODO tereti Matavulja (53) da je oko 6.30 sati 23. oktobra 2013. na autocesti Bregana – Lipovac upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo – navodi Općinsko državno odvjetništvo u optužnicu.

Upravo se čita:  Šok u komšiluku: 12-godišnja djevojčica zbog vršnjačkog nasilja u školi počinila samoubistvo

Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu – stoji u saopćenju.

Podsjetimo, Matavulj i Lambaša vraćali su se iz Beograda, gdje su išli pogledati jednu kino predstavu, a u povratku su svratili u Ilok gdje su kanili prenoćiti. No, umjesto da ostanu u Iloku odlučili su nakon neprospavane noći i druženja s prijateljima uz jelo i piće u Iločkim podrumima krenuti prema Zagrebu, što je za mladu glumicu bilo kobno.

Upravo se čita:  U ovoj kanti dvojica mladića pronašla su tek rođenu bebu

Prilikom udara u VW Polo, Lambaša je od siline udarca izletila iz vozila kroz stražnje staklo.

Za kazneno djelo koje se Matavulju stavlja na teret predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina, no ona u iznimnim slučajevima može biti i niža.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas