Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Advokat Feraget: Danas smo saznali šokantan detalj

Autor:N1

Preporučeno

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić rekao je danas da znaju da prva optužnica nije bila potvrđena, ali su vjerovali da je to optužnica za saobraćajnu nesreću, ali danas su saznali, kako je kazao, šokantan detalj.

“Prvi izvještaj o krivičnom djelu odnosio se na ubistvo, da li je Kantonalno tužilaštvo prvobitno ustalo sa optužnicom za krivično djelo “ubistva”, pa i ona nije potvrđena, pa nakon toga je došlo do drugačije pravne osnove, pa su onda tek podnijeli optužnicu za saobraćajnu nesreću, to ćemo vidjeti”, rekao je Feraget.

Upravo se čita:  Stevandić brani Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Vrlo je važno, napomenuo je: “Izvještaj za krivično djelo ubistva nakon saobraćajne nesreće, nakon toga podnosi Odsjek za krvne delikte. To se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS. Mislim da to sada stvara ogroman posao Tužilaštvu u smislu istraživanja za ubistva Dženana Memića”.

Potvrđuje se, istaknuo je, da je svima u MUP-u i u Tužilaštvu bilo jasno da se radi o ubistvu.

Upravo se čita:  Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

“Veliko pitanje za Tužilaštvo – ako zahtjevate da se izuzmu snimci pa se nakon toga mijenja nadležnost u MUP-u, a u pogledu sudova prelazi sa Općinskog na Kantonalno, zašto vam je onda trebalo više od mjesec da tek nakon toga izuzimate snimke. Svi znamo da se pojedini snimci brišu nakon 30 ili 45 dana”, rekao je advokat Feraget, dodajući da je to šokantno i nevjerovatno.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

Podsjetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je 7. oktobra 2021. godine, a Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu 9. jula. Osim Zijada Mutapa, na optuženičkoj klupi su i Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić te Muamer Ožegović.

Oni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja.

Tužioci ih optužuju da su vršili radnje kako bi prikrili stvarni uzrok stradanja Dženana Memića.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo