Nedjelja, 1 listopada, 2023

Advokat porodice Memić: Zaprepastio me komentar sudije Perića

Preporučeno

“Sve skoro što je sudija govorio – mogu demantovati. Možemo se složiti u jednom, a to je da postoje vrlo visoki standardi za donošenje osuđujuće presude.”

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, brojnim okupljenim ispred sudnice Suda Bosne i Hercegovine obratio se Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

On je naveo da je bilo nepotrebnih komentara iz sudnice, te da je potrebno bazirati se na dokaze.

Upravo se čita:  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, vratio se u BiH, određen mu kućni pritvor

“Tužioci imaju dokaze: ako je neko prijavio Reno Clio kojeg nema ni na jednom snimku, očigledno vodite istragu koja nije u skladu s okolnostima slučaja, o tome je trebalo govoriti. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je namjerno preusmjerilo istragu u pogrešnom pravcu”, naveo je Feraget.

Dodao je kako je ovo ozbiljna borba za sve građane ove zemlje.

Upravo se čita:  Povećanje naknada za nezaposlene u FBiH: Umjesto 510 KM imati će mjesečno 760 KM

“Sve skoro što je sudija govorio – mogu demantovati. Možemo se složiti u jednom, a to je da postoje vrlo visoki standardi za donošenje osuđujuće presude. Nemam problem ni pružiti ruku braniocima, ali radi se u suvišnim komentarima i koji odudaraju od dokaza”, rekao je Feraget.

On je pojasnio kako je nepovoljna okolnost jer, ako optuženi budu i pravosnažno oslobođeni, ne mogu biti opet optuženi za isto krivično djelo.

Upravo se čita:  Užas u dvorištu osnovne škole u Tuzli: Narkoman pretukao djeda koji je došao po unuka

“Zaprepastio me komentar sudije Perića da su mediji ovdje učinili nešto negativno, to je nevjerovatno”, zaključio je advokat porodice Memić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo