Petak, 1 ožujka, 2024

Britanka potpuno zdrava, a želi da bude invalid (Video)

Preporučeno

Kloi Dženings Vajt (58) veći dio svog vremena provodi u invalidskim kolicima i mašta o udesu u kome nikoga neće povrijediti, ali zbog kog će postati paraplegičar.

britankaKloi Dženings Vajt (58), u potpunosti je zdrava osoba, ali želi život osobe sa invaliditetom toliko da je spremna da plati ljekarima kako bi joj pomogli u ostvarenju sna.

Od svog djetinjstva, Kloi, koja pati od rijetkog stanja nazvanog poremećaj identiteta tjelesnog integriteta, je u nekoliko navrata pokušavala da sebe teško povrijedi kako bi mogla da bude vezana za invalidska kolica, jer osjeća da njene noge nisu njene.

Tokom 2010. godine je čak uspjela da pronađe i ljekara koji je bio spreman da joj presiječe nerve u kičmi, ali Kloi nije mogla da sakupi 20.000 evra koliko je trebalo da plati operaciju.

“Možda nikada neću moći da sebi priuštim ovakav operativni zahvat, ali duboko i iskreno znam da nikada neću zažaliti ako ikada budem mogla da mu se podvrgnem”, navela je ona.

Kako bi ostvarila svoju želju, Kloi često odlazi na skijanje nadajući se da će pasti i pretrpjeti težak lom nogu.

“Svaka aktivnost koja nosi mogućnost da postanem paraplegičar, donosi mi osjećaj olakšanja”.

Kloi je prije sedam godina doživjela pad tokom spusta i zadobila manju povredu kičme, zbog čega je nosila proteze za noge.

Takođe, 2009. je učestvovala u saobraćajnoj nesreći koju, prema izvještaju policije, nije izazvala namjerno, ali je pretrpjela kratkoročnu amneziju zbog koje se neseća samo događaja.

“Ipak, brineme mogućnost da sam podsvjesno željela da se nesreća dogodi”, kazala je Kloi.

Ona danas veći dio svog vremena provodi u invalidskim kolicima i nastavlja da mašta o “udesu u kome nikoga neće povrijediti, ali zbog kog će postati invalid”.

Izvor: Kurir

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas