Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Cvjećari trljaju ruke: Milioni eura od Dana zaljubljenih

Nemojte propustiti

Osim cvijeća omiljeni pokloni su i čokolade i slatkiši, pozivi za izlazak ili putovanje, parfimerijska roba i vaučeri

valentinovo

Na današnji Dan zaljubljenih bečka privreda ostvariće veliki profit prodajom poklona.

Prema podacima Privredne komore Beča povodom Dana zaljubljenih ove godine Bečlije će potrošiti ukupno 21 milion eura, a cvjećare očekuje jedan od najprofitabilnijih dana u godini. Aktuelno ispitivanje potrošača koje je provela Privredna komora pokazala je da će skoro polovina Bečlija pripremiti poklone za voljene.

Osim cvijeća omiljeni pokloni su i čokolade i slatkiši, pozivi za izlazak ili putovanje, parfimerijska roba i vaučeri.

Čak 45 posto Bečlija planira ove godine da voljenima preda poklon, što je više za tri posto u odnosu na prošlu godinu, pri čemu muškarci češće poklanjaju nego žene.

Prosječni izdaci su u poređenju s prethodnom godinom porasli za jedan euro na 35 eura.Dobrih 15 posto Bečlija koji poklanjaju planira da potroši više od 70 eura.

Čak 76 posto Bečlija koji su u vezi će se obradovati poklonu za Dan zaljubljenih. Samo svaki peti vjeruje da će dobiti poklon od njegovog partnera ili partnerke, a ukupno 68 posto Bečlija polazi od toga da neće dobiti nikakav poklon.

(Fena)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo