Nedjelja, 1 listopada, 2023

Da li Mercator vara kupce? Na vagi jedna cijena, na kasi druga (Foto)

Preporučeno

U teškom vremenu recesije, i besparice kada je svaka marka bitna, ljudi često pređu kilometre kako bi hranu i osnovne životne potrpštine kupili po što povoljnijoj cijeni. Ali, se često dešava da se ti isti građani često osjećaju prevarenim, kao što se danas desilo u Mercatorovoj trgovini na Alipašinom polju.

racun1

Danas je sarajevski Klix objavio fotografije čitatelja na kojim je očigledno da je  kupcu naplaćeno više nego što je trebalo biti.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je zapaljen skupocjeni audi RSQ8 od Denisa Stojnića

Kupio je kruške čija je cijena 4,80 KM po kilogramu. Dakle, kupio je 770 grama ovih krušaka, a prilikom vaganja na vrećicu je zalijepljen račun na kojem se vidi da mora platiti 3,70 KM.

Na kasi su mu kruške naplaćene 4,95 po kilogramu, što znači da je za količinu voća koju je on kupio morao platiti 3,81 KM, što je 11 feninga više nego što je napisano na proizvodu.

Upravo se čita:  Četvrta šansa da se dođe do indeksa: Fakulteti u entitetu RS organizuju još jedan upisnik rok za studente

racun2

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo