Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dodik o navodnoj otmici koja mu se sprema: Nije NATO spao na to

Preporučeno

“Pravo da vam kažem, nisam to ni pročitao, ali sam čuo da će NATO nešto preduzeti protiv mene, ali mislim da NATO nije spao na to”, kazao je.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je prokomentarisao vijest koja je jučer plasirana javnosti iz medija bliskim režimu Republike Srpske, a u vezi sa pripremom njegove otmice.

Na pitanje da li ima saznanja o navodnoj otmici, Dodik je kazao da nema.

Upravo se čita:  Nešić odgovorio Helezu koji je izjavio da “poteže bijelo”

“Ne vjerujem da sam ja baš takva zvjerka da bi oni to tako radili, ali vidim da je poprimilo značajno pažnje. Prvi poziv jutros kad sam se uključio bio je od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao potrošiti nekoliko sati da joj objasnim o čemu se radi”, kazao je.

Ipak kaže da ga sada jedino može zabrinuti jeste podatak da iz NATO-a niko nije demantovao tu (dez)informaciju.

Upravo se čita:  Trivić: Ne podržavam otcjepljenje RS, to ne bi donijelo dobro nikome

“Ali šta da radimo. Pravo da vam kažem, nisam to ni pročitao, ali sam čuo da će NATO nešto preduzeti protiv mene, ali mislim da NATO nije spao na to”, kazao je.

Mediji u Republici Srpskoj, bliski Miloradu Dodiku, plasirali su danas vijest da NATO sprema otmicu lidera SNSD-a. Vijest je objavio prosrpski portal u Crnoj Gori IN4S. No, ona je dobila na važnosti s ozbirom na to da su je prenijeli vodeći mediji u Republici Srpskoj, uključujući javni servis RTRS i agenciju Srna.

Upravo se čita:  Iz Vlade Njemačke reagovali na Dodikove prijetnje Schmidtu

Cilj vijesti je, prema svemu sudeći, zastrašivanje javnosti i izazivanje panike. Jasno je da se NATO ne koristi takvim metodama te da je pojačano prisustvo EUFOR-a u BiH isključivo posljedica zabrinutosti nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo