Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dodik tvrdi: Niko neće snositi sankcije kojima je zaprijetila Bisera Turković

Autor:Srna

Preporučeno

Ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković propisala je odluku kojom zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom poručuje slijede sankcije.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da niko neće snositi sankcije kojima je diplomatsko-konzularnim predstavništvima zaprijetila ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković za neisticanje zastave BiH.

Dodik smatra da je to kontinuitet zloupotrebe položaja i Ministarstva i ministra.

“Mislim da ljudi to sve više danas razumiju. Ona to smatra svojom prćijom već odavno. Jedino nadležno mjesto za sprovođenje spoljne politike je Predsjedništvo BiH, a ona tamo više ne dolazi niti može više da učestvuje kao kredibilna, niti kao izvještač”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Upravo se čita:  Sprema se još jedna optužnica protiv Dodika!? "Histeričan je, pisao je Schmidtu iz straha"

On je ocijenio da propisivanje ovakve odluke više govori o nemoći, nego o moći.

“Ne znam šta sad ona hoće, da ambasadori nose u džepu zastavu i čim izađu iz auta da je rašire”, rekao je Dodik.

Ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković propisala je odluku kojom zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom poručuje slijede sankcije.

Upravo se čita:  Dodik nastavlja po svom: 'Istražujemo ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš'

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska za pojedince iz opozicije u Srbiji daleko inostranstvo kojeg bi se najradije odrekli.

“Nikada ne bi pokazali interes za Republiku Srpsku čim su skloni da vrše diskvalifikaciju, umjesto da se založe da Srbi iz Srpske imaju automatsko državljanstvo Srbije i po tom osnovu predviđena prava”, rekao je danas novinarima Dodik, komentarišući tvrdnje dijela opozicije u Srbiji da Srpska napredna stranka za predstojeće izbore prikuplja glasove u Republici Srpskoj.

Upravo se čita:  Žestok govor Komšića na Vlašiću: Ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac. Neću da razgovaram ni sa kim ko je prešao crvenu liniju

On je istakao da opozicija iz Srbije verbalno napada ljude iz Srpske koji se godinama suočavaju sa kompleksnim procedurama da bi dobili državljanstvo Srbije.

“Hrvatska je svakom Hrvatu u BiH dala državljanstvo i u ovome niko ne vidi problem. Našli su se neki smutljivci u Srbiji koji su se odjednom sjetili Republike Srpske koju napadaju i kažu da smo manje vrijedni, umjesto da žele da dobijemo automatsko državaljanstvo Srbije”, rekao je Dodik u Banjaluci.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo