Srijeda, 19 lipnja, 2024

Doživjeli užasno neprijatno iskustvo na granici: Krenuli u Beograd na koncert pa doživjeli šok… Propale im i karte i smještaj!

Preporučeno

Carinski službenici su bili bahati, neprijatni, neprofesionalni, blago rečeno užasni! Niko nije htio da mi odgovori ni na jedno pitanje, osim jednog koji je rekao: "Sve vam tu piše, u to neću da ulazim niti me interesuje"

Vrlo neugodno iskustvo doživjela je grupa mladih ljudi, koja je iz Crne Gore krenula u Beograd na koncert. Na granici je počeo problem. Priču koja je objavljena u Facebook grupi “Granični prelazi” prenosimo u nastavku:

– Užasno neprijatno iskustvo na graničnom prelazu Gostun (iz Crne Gore prema Srbiji)!

Nas četvoro je krenulo u Beograd da odemo na koncert koji čekamo još od maja, kao i da provedemo tamo nekoliko dana.

Ulazak u Srbiju nam je odbijen jer je prijatelj koji je putovao sa nama državljanin Turske. Kao razlog su naveli “opravdanu sumnju da stranac neće napustiti Republiku Srbiju u navedenom roku”.

Upravo se čita:  Tijanu otac dovezao traktorom na maturu: "Nema čega da me bude sramota, ja sam sa sela"

Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je to besmisleno. Pokazao je radnu i boravišnu dozvolu za Crnu Goru, pokazali smo karte za koncert, rezervaciju smještaja… Carinski službenici su bili bahati, neprijatni, neprofesionalni, blago rečeno užasni! Niko nije htio da mi odgovori ni na jedno pitanje, osim jednog koji je rekao: “Sve vam tu piše, u to neću da ulazim niti me interesuje”.

Takođe smo saznali da možemo da se žalimo na tu odluku, čime naravno ne dobijamo ništa, a uz to moramo da platimo taksu od 140 eura ako odlučimo da uložimo žalbu.

Upravo se čita:  Tijanu otac dovezao traktorom na maturu: "Nema čega da me bude sramota, ja sam sa sela"

Moj utisak je da su nas vratili iz prostog razloga što im je tako došlo. Propale su nam karte za koncert, rezervisani smještaj i svi planovi za odmor. Osim toga, svi se još uvijek osjećamo jako ružno i ja nemam želju da više ikad uđem u Srbiju, iako je to država u kojoj sam rođena i odrasla. Mogu samo da čestitam MUP-u Srbije na izboru kadrova.

Naravno, raspitaću se koje su nam mogućnosti za rješavanje ove situacije sa pravnog aspekta, jer ne bi bilo u redu da ovakvo ponašanje prođe bez sankcija. Ako je neko imao slično iskustvo, svaki savjet je dobrodošao – piše u FB objavi Darije B.

Upravo se čita:  Tijanu otac dovezao traktorom na maturu: "Nema čega da me bude sramota, ja sam sa sela"

Inače, državljanima Turske nije potrebna viza za ulazak u Srbiju ako boravak ne traje duže od 3 mjeseca. No, u jednom od komentara na objavu ostavljeno je sljedeće pojašnjenje:

– Turskim državljanima ne treba viza za Srbiju, ali to ne znači da će ući u Srbjju bez vize. Svaki policajac na granici ima diskreciono pravo da vam odbije ulazak. Koliko sam čuo, zbog brojnih zloupotreba tog bezviznog režima, svi turski državljani koji nisu u tranzitu, koji nemaju šengensku vizu ili odobren boravak u Srbiji su pod posebnim nadzorom kad prelaze granicu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Bošnjački povratnici u Trebinju uznemireni: ‘Policija druge države ponovo u BiH, pozivamo institucije na hitnu reakciju’

Helikopter sa posadom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ovog će ljeta biti stacioniran u Trebinju, na jugu Bosne i Hercegovine. Kako...

Još vijesti za vas