Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Filmski bijeg bh. državljanina iz zatvora u Švicarskoj

Preporučeno

Član poznate pljačkaške bande “Pink Panter” pobjegao iz zatvora u Švajcarskoj nakon što su naoružani saučesnici probili kapiju i pucali na čuvare, prenosi B92.

AFP javlja da je bjegunac iz BiH i da se zove Milan Poparić, kao i da je u zatvoru od 2009. godine, kada je osuđen na kaznu od skoro sedam godina.

To je treći član grupe “Pink Panter” koji je ove godine pobjegao iz švajcarskih zatvora, podsjeća AFP.

U bijegu, koji strane agencije opisuju kao filmski, nije bilo povrijeđenih.

Kako je objavljeno, član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata pobjegao je iz zatvora zajedno sa Švajcarcem Adrijanom Albrehtom, koji je zatvoren zbog otmica, podmetanja požara i pranja novca.

Pomagači su probili kapiju i ogradu zatvora u Orbeu kombijem, a zatim prebacili merdevine kako bi omogućili bjeguncima da pređu preko bodljikave žice. Kombi su odmah zapalili, a zatim su pobjegli drugim vozilom.

Policija je saopštila da je više desetina patrola krenulo u potjeru, zajedno sa kolegama iz Francuske, jer se granica nalazi na samo 15-ak kilometara od zatvora.

bosanci-bijeg

Početkom godine je objavljeno da su dvojica Srba pripadnika ove međunarodne kriminalne grupe poznate po krađi dragulja i nakita optuženi zbog više krađa počinjenih u Švajcarskoj gde je trebalo da im se sudi.

Jedan je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Švajcarskoj prošle godine, a drugi je uhapšen u Turskoj i bil oje najavljeno njegovo izručenje.

(B92)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas