Nedjelja, 1 listopada, 2023

Građane ojadio za 2.900 KM, prevaru smislio do sitnih detalja

Preporučeno

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka

Banjalučka policija traga za prevarantom koji je prevario dvije osobe pri kupovini telefona koje je uzeo da ih pokaže djetetu, ali se nije vratio i tako ojadio za oko 2.900 maraka.

Policija je utvrdila njegov identitet i za njim se intezivno traga zbog prevare i krađe, pišu Nezavisne novine.

Naime, policiji su dva oštećena lica prijavila, da su se sa njima nepoznatim licem na društvenoj mreži dogovorila prodaju mobilnog telefona, a potom se sa istim našli na prethodno dogovorenim adresama, odnosno u stanovima u Banjaluci radi prodaje telefona.

Upravo se čita:  SIPA provodi istragu protiv Christiana Schmidta?

“Nakon pokazivanja telefona, izvršilac je isti uzeo i pod izgovorom da telefon pokaže djetetu odnosno bratu izašao iz stana, nakon čega se nije vratio u stan već se udaljio u nepoznatom pravcu”, navode iz policije.

Policija je utvrdila da se u oba slučaja radi o istom prevarantu i da je navedena krivična djela počinio na način da je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na području Banjaluke iznajmio dva stana na dan na različitim lokacijama, te sa oštećenim licima dogovorio navodnu prodaju telefona.

Upravo se čita:  Izdato upozorenje na opasnost od poplava: Evo u kojim dijelovima BiH će doći do porasta vodostaja

Potom je telefone ukrao čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.900 KM.

“Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da promišljeno postupaju u kontaktima sa nepoznatim licima i da ne poklanjaju vjeru dobro smišljenim scenarijima koja su ta lica pripremila u cilju prevare i obmane građana, te da u slučaju da građani primijete lica za koja se sumnja da se bave ovakvim vidom prevare, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da pozovu na broj telefona 122.”, navode iz PU Banjaluka.

Upravo se čita:  Došlo vrijeme da radnici u BiH biraju poslodavca i postavljaju uslove

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o naprijed navedenim krivičnim djelima.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo