Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Mehmedović odgovorio Milanoviću: A da Turska blokira vaše ucjene NATO putem? To bi bio šah mat Milanoviću

Preporučeno

– Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje –  navodi Mehmedović.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, reagovao je na posljednju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da “Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH”.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Njegov status, koji je objavio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, prenosimo u cjelosti:

“Sada je potpuno jasan motiv Hrvatske, Koja želi uređivati odnose u BiH!

Hrvatska ucijenjuje Zapad i NATO: Milanović neće dopustiti ulazak Finske i Švedske u NATO dok zauzvrat ne dobiju izborni zakon u BiH po volji Hrvatske. To je opasna pozicija koju je Grčka zauzela u slučaju promjene naziva Makedonije. Vitalni interes Hrvatske je da BiH ne bude građanska država. ‘Zagreb je glavni grad svih Hrvata’ – kaže Milanović.

Upravo se čita:  Stevandić brani Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Pa dobro – isto može uraditi i Turska kao članica NATO-a: Turska može blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO sve dok jedna članica NATO, Hrvatska, poseže za uređivanjem odnosa i zakona u drugoj suverenoj zemlji, BiH uslovljavajući izborni zakon po volji Zagreba. Hoće li Turska to uraditi? To bi bio šah mat Milanoviću.

Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje!”, navodi Mehmedović.

Upravo se čita:  Ministar izazvao burne reakcije: Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice s bojama zastave Kosova i zaprijetio gradonačelnici Sarajeva

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo