Subota, 23 rujna, 2023

Ministrica Ankica Gudeljević se sastala sa veleposlanikom Egipta Yasserom Ali Sorourom

Preporučeno

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu s veleposlanikom  Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Bila je ovo prva posjeta Egipatskog veleposlanika Ministarstvu civilnih poslova, pa je iskorištena za međusobno informiranje o najznačajnijim aktivnostima i mogućim područjima suradnje.

Ministrica Gudeljević informirala je sugovornika o brojnim koordinacijskim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, naglašavajući da je u protekle dvije godine u djelovanju Ministarstva obilježila pandemija i borba za zdravlje. Naglasila je da je trenutno u fokusu djelovanja izrada Covid digitalnih potvrda za žitelje BiH, te je iskazan interes Bosne i Hercegovine i Egipta za razmjenu informacija u tom području s ciljem međusobnog priznavanja Covid certifikata i olakšanog putovanja.

Upravo se čita:  Advokat Adamović odgovorio: Evo kada će Dodik prvi put sjesti na optuženičku klupu

Ali Sorour je podsjetio da njegova zemlja proizvodi cjepiva i ponudio potporu u nabavi za žitelje BiH. Osim suradnje u području zdravstva i medicine, razgovarano je o uspostavljanju suradnje mladih i mogućim zajedničkim projektima.

Veleposlanik Ali Sorour zahvalio je na prijemu i otvorenom razgovoru i iskazao spremnost za suradnju koja će biti produktivna za obje strane.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nešić odgovorio Helezu koji je izjavio da “poteže bijelo”

Zukan Helez, ministar odbrane BiH gostovao je na Face televiziji i u svom je gostovanju komentarisao političku situaciju. Helez...

Možda vas zanima i ovo