Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Nakon bureka u ponudi i ćevapi sa sirom

Preporučeno

Na Twitteru je objavljena fotografija iz Hrvatske na kojoj se vidi da su domišljati ugostitelji osmislili ćevape sa sirom.

Burek sa sirom, burek sa krompirom nazvi su za pite zbog kojih se već decenijama Bosancima i Hercegovcima “diže kosa na glavi”. Svojim komšijama koji nazive koriste građani Bosne i Hercegovine uzaludno pokušavaju objasniti da je burek pita sa mesom, a da se druge nazivaju krompiruša, sirnica…

Tema šaljivih rasprava na društvenim mrežama često su ti nazivi ali pažnju je ovaj put izazvao još jedan “incident”. Na Twitteru je objavljena fotografija iz Hrvatske na kojoj se vidi da su domišljati ugostitelji osmislili ćevape sa sirom. Ćevapi, koji su još jedan od nacionalnih specijaliteta u Bosni i Hercegovini pripremaju se po tradicionalnim receptima stoga ne čude burne reakcije na novu gastronomsku inovaciju.

Emir Suljagić tako je na svom Twitter profilu objavio fotografiju “spornih” ćevapa uz šaljivu poruku: Vrijeme je da i mi nekome objavimo rat.

Šta je sledeće? S brokolijem? upitali su korisnici Twittera.

Ipak, ćevapi sa sirom, mada bolno zvuči za Bosance i Hercegovce nisu jelo koje je nastalo nedavno. Već godinama se za njih na internetu mogu pronaći različiti recepti. Pitanje je da li bi ih probali?

Izdvajamo

Izdvajamo

Popularni proizvođač čokolada dobio rekordnu kaznu

Američki gigant mora da plati rekordnu kaznu od 337.5 miliona evra zbog manipulisanja tržištem u EU. ​Proizvođač čokolada Milka...

Još vijesti za vas