Petak, 22 rujna, 2023

Nakon bureka u ponudi i ćevapi sa sirom

Preporučeno

Na Twitteru je objavljena fotografija iz Hrvatske na kojoj se vidi da su domišljati ugostitelji osmislili ćevape sa sirom.

Burek sa sirom, burek sa krompirom nazvi su za pite zbog kojih se već decenijama Bosancima i Hercegovcima “diže kosa na glavi”. Svojim komšijama koji nazive koriste građani Bosne i Hercegovine uzaludno pokušavaju objasniti da je burek pita sa mesom, a da se druge nazivaju krompiruša, sirnica…

Tema šaljivih rasprava na društvenim mrežama često su ti nazivi ali pažnju je ovaj put izazvao još jedan “incident”. Na Twitteru je objavljena fotografija iz Hrvatske na kojoj se vidi da su domišljati ugostitelji osmislili ćevape sa sirom. Ćevapi, koji su još jedan od nacionalnih specijaliteta u Bosni i Hercegovini pripremaju se po tradicionalnim receptima stoga ne čude burne reakcije na novu gastronomsku inovaciju.

Emir Suljagić tako je na svom Twitter profilu objavio fotografiju “spornih” ćevapa uz šaljivu poruku: Vrijeme je da i mi nekome objavimo rat.

Šta je sledeće? S brokolijem? upitali su korisnici Twittera.

Ipak, ćevapi sa sirom, mada bolno zvuči za Bosance i Hercegovce nisu jelo koje je nastalo nedavno. Već godinama se za njih na internetu mogu pronaći različiti recepti. Pitanje je da li bi ih probali?

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Antidržavna politika Milorada Dodika na meti je kritika i domaće i međunarodne političke scene. Velika Britanija i SAD su...

Možda vas zanima i ovo